BAKAN TEKİN'DEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN'IN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ MESAJI  
BAKAN TEKİN'DEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN'IN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ MESAJI

BAKAN TEKİN'DEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN'IN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 yıl önce terör örgütünün saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için bir anma mesajı yayımladı.


Bakan Tekin, mesajında şunları söyledi:

 

"Öğretmenlik, insanlığın geleceğine kendini adamaktır. İşte böyle bir adanmışlıkla, vatan ve millet sevgisiyle görevine başlamış olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilişinin üzerinden yedi yıl geçti. Acımız ilk günkü gibi taze. Onu ve onun gibi vatanın dört bir yanında yaşamını evlatlarımızın eğitimine sunmuşken şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizin hatırası bizim için azizdir.

 

Bu ülkenin gelişmesinden, gücünden korkan ve büyüyen eğitim imkânlarından rahatsız olan acizler bilsinler ki: her zaman bahçesinde ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı okullarda ders zilimiz çalacak, o dersliklerde bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan ve bu topraklara sahip çıkacak evlatlarımız yetişmeye devam edecek, maarif davamızın kudreti yücelecek ve öğretmenlerimiz bu azimle yollarında yürüyecek.

 

Bu topraklar için emek vermiş, kanını dökmüş, canını teslim etmiş şühedaya hürmet ve vefa duygusuyla müreffeh Türkiye Yüzyılları için biz de öğretmenlerimizi korumayı, itibarlarını yüceltmeyi ve önlerini açmayı bu millete karşı en büyük vazife biliyoruz.

 

Türk evladı şühedayı hiçbir zaman unutmayacak.  Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ı rahmetle anıyoruz, ruhu şad olsun..."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.